Vanaf 6 oktober 2013 heeft The RED Engine van het Solar Team Twente in 5 dagen de Bridgestone World Solar Challenge gereden. Ze hebben een eervolle derde plaats gehaald. Lees meer over het verloop van de race in ons nieuwsoverzicht en op de site van het Solar Team.

Samenwerking Solar Team Twente en 3T

De Solar auto van het Solar Team Twente: The Red Engine

 

 

 

 

 

 

 

Het Solar Team Twente bestaat uit studenten van de Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente. Het team realiseert een op zonne-energie aangedreven auto. Met deze auto wordt deelgenomen aan de Solar Challenge in Australië met het doel om te winnen.

Een groot aantal kennisinstellingen en bedrijven sponsort het team. De meeste bedrijven doen dat in de vorm van materialen, 3T levert vooral kennis en expertise op het gebied van energieopslag en beheer. Vanaf het begin is 3T op het gebied van de elektronica de stabiele kennisbron voor het team dat elke twee jaar compleet nieuw wordt samengesteld.

Het BMS van van het Solar Team Twente

 

 

 

 

 

3T ontwikkelt al lange tijd aan energieopslag en batterij beheer in elektrische fietsen van Sparta. Deze ervaringen vormen een kruisbestuiving met de ervaringen opgedaan met het Solar Team.
Een uitgebreid verslag over de samenwerking met het Solar Team en de behaalde resultaten in 2011 staan in dit artikel.