Na een bewogen jaar, breekt 3T met een traditie: in plaats van het geven van een innovatief relatiegeschenk, hebben we besloten dit jaar een aantal goede doelen te gaan ondersteunen.

Onze medewerkers hebben 4 goede doelen aangedragen: KWF Kanker Bestrijding, stichting stophersentumoren.nl, het Prinses Beatrix Spierfonds en stichting Evi.

Al deze doelen hebben we een bedrag geschonken. Hieronder vindt u meer over deze goede doelen.

Wij nodigen u van harte uit deze goede doelen ook te ondersteunen.

KWF Kanker Bestrijding

Cheque KWFKanker raakt ons allemaal. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker. Jaarlijks sterven er zo’n 43.000 mensen als gevolg van kanker. Een daarvan was onze medewerker Klaas Bangma die dit jaar overleed.
De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

 

Stichting hersentumoren.nl

Cheque StophersentumorenAlles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. Diezelfde hersenen maken ons kwetsbaar; de kleinste afwijking kan letterlijk levensbedreigend zijn. Kun je nagaan hoe verwoestend een hersentumor is. Een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam.

Het overkomt in Nederland ieder jaar vele mensen. Jaarlijks komen er ong. 1500 kwaadaardige hersentumorpatiënten bij en ong. 900 goedaardige hersentumorpatiënten. Dagelijks sterven er in Nederland 4 mensen door een hersentumor. Een van die mensen was onze medewerker Klaas Bangma. Wekelijks 2 kinderen. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumor, voor alle leeftijdscategorieën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden.

We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt. Een voorzichtig begin, dat een groots vervolg verdient. Daarom blijven we onze activiteiten uitbreiden. Starten we steeds weer nieuwe acties om geld in te zamelen. We willen de knapste koppen aan het werk zetten. Want met hun hersenen kunnen we levens redden en hoeven we het niet bij hoop te laten.

 

Prinses Beatrix Spierfonds

Cheque Prinses Beatrix SpierfondsEr zitten zo’n 600 spieren in een mensenlichaam en die sturen alles aan. Van een glimlach tot een wandeling. Van drinken tot plassen. Van lachen tot ademen. Een spierziekte tast dus met de spieren het hele leven van een persoon aan. En dat van de mensen om die persoon heen. Bij een spierziekte raken spieren verzwakt of vallen helemaal uit. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de mensen komt in een rolstoel terecht. Vaak al op zeer jonge leeftijd. Er is een onderscheid te maken in daar waar het mis gaat. Dat kan in de spier zelf zijn, maar ook in de zenuwen of het ruggenmerg. Waarom het mis gaat, is nog niet altijd bekend. Daar doen we wetenschappelijk onderzoek naar, omdat daarmee ook de oplossing begint. Uiteindelijk moeten alle spierziekten de wereld uit!

 

Stichting Evi

Cheque Stichting EviStichting Evi is met recht een stichting voor ouders, door ouders. Wij hebben onze dochter Evi verloren aan kanker. In anderhalf jaar tijd veranderde ons leven ingrijpend. Het was een periode vol hoop, verdriet en pijn en het eindigde met het onvermijdelijke – afscheid moeten nemen van onze mooie Evi. Een onbeschrijfelijk moeilijke periode voor ons allemaal, en elke keer weer was het Evi die ons liet zien dat je altijd kunt genieten van het leven. Ook al ben je ziek en ook al zijn de vooruitzichten slecht. Evi bleef sprankelen en hield van het leven tot het laatste moment. Daarmee heeft ze zoveel mensen geïnspireerd.
Wij zijn gelukkig dat we terug kunnen kijken op een periode waarin we er volledig konden zijn voor Evi. Had ze ons nodig, dan waren we er. We hadden geen geldproblemen, onze werkgevers waren in de positie om bij te springen en we waren goed verzekerd. Maar helaas geldt dat – zelfs in een welvarend land als Nederland – niet voor alle ouders, hebben wij in levende lijve ervaren. Het is bijzonder schrijnend doodzieke kinderen helemaal alleen te zien, terwijl hun ouders zo graag bij ze zouden willen zijn. Het is misschien wel het laatste wat ze voor hun kind kunnen doen.

U kunt die ouders ondersteunen. Word donateur om ouders zorgeloos te laten zorgen.

Richard en Marion Pouwel.