3T lanceert de MINT

3T lanceert de MINT: het ultieme Multi INTerface development board. De MINT bevat een Altera Arria V SoC  (System-On-Chip) met een groot aantal interfaces, waaronder gigabit Ethernet, optische interfaces (SFP/QSFP), USB 2.0/3.0 en RS485, die vanuit FPGA firmware of embedded software op de Arria V, realtime uit te lezen en aan te sturen zijn. Bovendien is de MINT uit te breiden via de op het bord aanwezige FMC interface connector.

MINT board top

”De MINT is een ideaal bouwblok voor klant specifieke oplossingen zoals test systemen, maar ook geschikt voor klanten om snel tot een proof of principle te komen”, zegt Richard Mijnheer, CEO van 3T. “We zullen in de toekomst vaker bouwblokken lanceren waarmee we sneller tot klant specifieke oplossingen kunnen komen”.

Launching customer: ASML

De launching customer van de MINT is ASML. Binnen ASML is er een enorme diversiteit aan test systemen voor de kwalificatie en productie van elektronica, zowel op bord niveau als op sub-systeem niveau. Dit komt omdat er in de machines van ASML specifieke interfaces worden gebruikt die niet via standaard verkrijgbare producten worden ondersteund. De MINT kan via verschillende FPGA firmware- en embedded software applicaties het merendeel van deze interfaces wel ondersteunen. Dit biedt de mogelijkheid om min of meer uniforme test systemen te ontwikkelen. Dit biedt grote voordelen voor ASML tijdens integratie en kwalificatie maar ook voor alle toeleveranciers van ASML die borden en/of sub-systemen ontwikkelen en leveren die deze specifieke interfaces moeten ondersteunen.

MINT U2S

“Vandaag hebben we de officiële lancering gehad van de MINT U2S binnen ASML door middel van een demo inloop sessie voor alle potentiële gebruikers van de MINT. De reacties waren zeer positief. Met de MINT bevestigen we onze visie over test systemen binnen ASML” zegt Jeroen Koeter, verantwoordelijke voor test systemen binnen 3T.

“Inmiddels lopen er al gesprekken met productie partners van ASML om te kijken hoe ze de MINT kunnen inzetten voor als onderdeel van productie test systemen” zegt Norbert Beltman, COO en account verantwoordelijke voor ASML binnen 3T.

Meer informatie over de MINT is te vinden op www.3t.nl/mint/