Model-Based Design

Technologie is onze passie, kwaliteit is waar we voor staan

Techniek en kwaliteit zit in ons DNA. Daarom investeert 3T veel in de opbouw van nieuwe technologieën en bijbehorende productiekennis. In een aantal technologieën blinken we uit, zodat we de kwaliteit van uw product kunnen garanderen.
Een van die technologieën is Model-Based Design.

Model-Based Design

Model-Based Design flow zoals we die binnen 3T gebruiken

Model-Based Design is een proces om snel en efficient dynamische systemen te ontwikkelen. Je kunt hierbij denk aan systemen voor besturingen, signaalverwerking en communicatie. In Model-Based Design, is het systeem model is in het midden van het ontwikkelingsproces, van ontwikkeling van requirements, naar ontwerp, implementatie en testen. Het model is een hiermee uitvoerbare specificatie geworden die je gedurende het ontwikkel proces verder kunt verfijnen. Na het ontwikkelen van het model kun je via simulatie het model verifiëren.

Worden er ook software en hardware-eisen opgenomen in het model, zoals fixed-point en de timing gedrag, dan kun je ook code voor het hardware platform genereren en hardware-in-the-loop testen. Dit bespaart tijd en het vermijd de introductie van fouten zoals met handmatig coderen.

Voordelen

Model-Based Design heeft een aantal voordelen:

  • Het model is de specificatie
  • Impact / achtergrond requirements snel duidelijk
  • Change requests snel door te voeren
  • Ontwerpfouten zichtbaar in vroeg stadium
  • Continu verificatie in modelgebaseerde simulatie inclusief hardware-in-the-loop testen
  • Programmeerfouten uitgesloten door code generatie
  • Hardware keuzes uitstellen
  • Meer Kwaliteit, flexibiliteit, en kortere time-to-market

MathWorks tooling: MATLAB en SimuLink

Mathworks Connection Partner logoVoor Model-Based Design maken wij gebruik van tooling van toolchain van MathWorks: MATLAB en Simulink. We hebben ervaring in het gebruik van Model-Based Design met code generatie voor FPGAs en microcontrollers. Ook hebben we onze MINT en PEPPER geschikt gemaakt voor Model-Based Design met behulp van MATLAB en SimuLink.

Als MathWorks partner staan we ook hier vooraan in de technologie van Model-Based Design wat ook blijkt uit de user story “3T Develops Robot Emergency Braking System with Model-Based Design” die MathWorks op haar website heeft gepubliseerd.

MATLAB en Simulink zijn geregistreerde merken van The MathWorks, Inc. Zie www.mathworks.com/trademarks voor een lijst met additionele merkrechten.