Vermogens elektronica

Technologie is onze passie, kwaliteit is waar we voor staan

Techniek en kwaliteit zit in ons DNA. Daarom investeert 3T veel in de opbouw van nieuwe technologieën en bijbehorende productiekennis. In een aantal technologieën blinken we uit, zodat we de kwaliteit van uw product kunnen garanderen.

Een van die technologieën is vermogens elektronica.

Vermogens elektronica

Vermogens elektronica speelt een belangrijke rol in de huidige elektronica. Efficiency (energie zuinig) en warmteontwikkeling zijn daarbij belangrijke parameters. Zeker bij embedded en batterij gevoede systemen.

We passen moderne componenten toe zoals IGBT (Insulated Gate Bipolar Transistor), FET’s (Field Effect Transistor) en planaire transformatoren.

Bij de mechanische opbouw besteden wij veel aandacht aan DFX (Design for Excellence: Manufacturability, Testability en Cost-effectiveness). Door een hoog rendement en slimme koeling kan de kostprijs van producten sterk gereduceerd worden.

Gerealiseerde schakelingen zijn o.a.:

  • 1500 W ballast voor HID-lampen
  • Omvormers en stepper motor controllers (25 – 750W)
  • 250 W borstelloze Direct Drive Motor
  • DC/DC omvormers

Digitale versterker bouwblok

3T heeft een hoge-precisie digitale versterker ontwikkeld: PEPPER. PEPPER maakt gebruik van de laatste stand van de techniek op het gebied van FETs. 

Flexibele motorsturing bouwblok

3T werkt met een bouwblok voor aansturing van diverse motoren met permanente magneten (zoals BLDC, PMSM, IPM en ook stappenmotoren). Met deze flexibele motorsturing kunnen motoren tot 1kW nauwkeurig en sensorloos bestuurd worden.

Technologiepartners