Het doel van de opdracht is het maken van een demo applicatie, die de vier Cortex A53 cores van de Zynq UltraScale+ SoC gebruikt in AMP mode, waarbij 1 core Linux draait, 1 core FreeRTOS en 2 cores bare metal gebruikt worden (zonder OS). De cores gaan onderling communiceren met behulp van OpenAMP. Daarnaast zal de demo applicatie de mogelijkheden van een aantal peripherals van de SoC laten zien (DisplayPort, USB3). Ander zaken waarnaar gekeken kan worden als onderdeel van deze opdracht (afhankelijk van de tijd) zijn:

  • Vergelijking van real time gedrag onder FreeRTOS van de Cortex A53 cores en de Cortex R5 cores van de SoC. Dit zou bijvoorbeeld gedaan kunnen worden door in het FPGA gedeelte van de SoC met behulp van VHDL functionaliteit te implementeren, die de real time response kan meten.
  • Onderzoek naar en gebruik van de mogelijkheden voor veiligheidskritische toepassingen van de SoC: ECC op intern en extern geheugen, gebruik van de Cortex R5 cores in lock step mode.
  • Onderzoek naar vergelijkbare producten van andere fabrikanten.

Ben jij bezig met een een HBO/WO Informatica opleiding en lijkt je deze opdracht iets? Neem dan contact met ons op via recruitment@3t.nl.