FPGA/SoC ontwikkeling

Technologie is onze passie, kwaliteit is waar we voor staan

Techniek en kwaliteit zit in ons DNA. Daarom investeert 3T veel in de opbouw van nieuwe technologieën en bijbehorende productiekennis. In een aantal technologieën blinken we uit, zodat we de kwaliteit van uw product kunnen garanderen.

Een van die technologieën is FPGA/SoC ontwikkeling.

Field-Programmable Gate Array (FPGA)

De enorme capaciteit en performance van de huidige Field-Programmable Gate Array (FPGA) maken deze uitermate geschikt voor tijd-kritische en veeleisende systemen.

FPGA’s worden steeds vaker gebruikt als platform voor programmeerbare systemen compleet met DSP’s, processorkernen en real-time software. Door gebruik te maken van standaardmodules (IP-cores) wordt de ontwikkeltijd beperkt.

Voordelen van FPGA gebaseerde oplossingen in professionele ontwerpen zijn:

  • high performance
  • single chip oplossing
  • herconfigureerbaar
  • goede ondersteuning en leveringsgarantie van de fabrikant
  • korte ontwikkeltijd
  • low power

3T heeft sinds de eerste FPGA’s op de markt kwamen, kennis en ervaring opgebouwd. Als designpartner van Intel (voorheen Altera), Xilinx en Microsemi hebben wij toegang tot de nieuwste technologie, zoals de nieuwste generaties Systems-On-Chip.

System-on-Chip (SoC)

De nieuwste trend op FPGA gebied is de System-On-Chip (SoC), de combinatie van FPGA en microcontroller in een chip. Zowel Intel, Xilinx en Microsemi combineren een ARM based processor systeem bestaande uit een processor, peripherals en memory interfaces met een FPGA fabric gebruik makend van een interconnect backbone met hoge bandbreedte.

SoC’s zijn ideaal voor

  • Het reduceren van power consumptie, kosten en bord grootte door de integratie van processoren en digital signal processing (DSP) functies in een FPGA.
  • Het verbeteren van de systeem performance door een hoge bandbreedte interconnectie tussen de processor en de FPGA.
  • Het kunnen toepassen van product differentiatie door het kunnen aanpassen van zowel de hardware als de embedded software.

Op dit moment werken we aan projecten met SoC’s van zowel Intel, Xilinx als Microsemi.

Design partnerships

Intel FPGA Gold partner

3T is partner van Microsemi FPGA's en SoC's

Xilinx Alliance Program Certified logo

Intel

3T is al jarenlang Gold partner van het Intel FPGA Design Solutions Network. We hebben al vele designs gedaan gebruikmakend van diverse types Intel FPGA’s en tooling, waaronder:

FPGA’s

3T is Altera Quartus II certifiedSoC’s

Tooling

Microsemi

3T is in 2017 Hardware Partner geworden in het Microsemi FPGA & SoC Partner Program. Microsemi FPGA’s en SoC’s staan bekend om hun lage stroomverbruik en veiligheid. We hebben al diverse designs gemaakt gebruikmakend van diverse Microsemi FPGA’s en tooling waaronder:

FPGA’s

SoC’s

Tooling

Xilinx

3T is sinds 2012 Certified Alliance partner van het Xilinx. Certified members hebben Xilinx Certified ontwerpers die goed getraind zijn in de Xilinx FPGA’s en ontwerp methodieken. We hebben al vele designs gedaan gebruikmakend van diverse types Xilinx FPGA’s en tooling, waaronder:

FPGA’s

SoC’s

Tooling